• Reisgids over Star Beach in Kreta
  • De leukste reistips
Home » Op vakantie naar Zakynthos

Op vakantie naar Zakynthos

typisch griekse voordeur op zakynthos

Je hebt de keus gemaakt, je wilt op vakantie naar een Grieks eiland, maar je weet nog niet welke. Vergeet dan vooral niet om het eiland Zakynthos in overweging te nemen, want Zakynthos heeft veel moois te bieden.

Ligging en cultuur

Het eiland Zakynthos ligt in de Ionische zee vlakbij het eiland Kefalonia. Zakynthos heeft een oppervlakte van ruim 405 km2. Als je over het eiland toert, zal je merken dat er bezienswaardigheden zijn met Italiaanse en Venetiaanse invloeden. In Zakynthos-Stad kun je bijvoorbeeld het Venetiaanse Kastro, Solomos museum of Byzanthijns museum bekijken. Het ene kerkje is nog mooier dan het andere. Ook zal je het ene verlaten strandje naar het andere opmerken en je zult zien dat er veel hoge kliffen en rotsen zijn.

Handig om te weten is, dat men dineert rond de klok van acht. De restaurants beginnen dan vol te lopen en de obers spreken je aan om je er van te overtuigen dat zij het lekkerste Griekse eten hebben. Als je uitgegeten bent, bieden de Grieken je vaak Ouzo of Raki aan. Dat is een Griekse alcoholisch drankje met een hoog percentage alcohol.

Typisch Zakynthos

Het eiland staat bekend om de Caretta-caretta schildpadden welke je dagelijks rond de Griekse klok van vieren tegen kunt komen in de zee. Wil je de kans vergroten om deze schildpadden tegen te komen, kies dan voor een boot-excursie welke dagelijks word gereorganiseerd en waar de kans enorm groot is om ze tegen te komen! Tip: Neem je camera mee.

Op het eiland zie je ook veel etenswaren zoals olijven, meloenen en citrusvruchten, maar wat een echte lekkernij en typisch Zakynthos is zijn de zachte noga ’s van eiwit, honing en amandelen (mandoláto). Om je vingers bij af te likken.

Rustvakantie en Partyvakantie

Het eiland is geschikt voor mensen die graag rust willen, maar ook voor jongeren die graag een avondje willen stappen. Wil je stappen en feestvieren dan kun je het beste naar de badplaatsen Laganas, Argassi, Limni Keri, Kalamaki, Alikes en Agios Sostis gaan. De andere plaatsen kenmerken zich meer voor rust en zijn al gauw geschikter voor gezinnen met kinderen.

Kortom een knus en mooi eiland met veel mogelijkheden, voor jong en oud en met veel bezienswaardigheden die je niet mag missen.

VakantieStarBeach.nl - © 2024