• Reisgids over Star Beach in Kreta
  • De leukste reistips
Ruines paleis knossos

Bezienswaardigheden op Kreta

Top 8 dingen om te doen op Kreta

Wil je naast al het feesten en zonnen op Starbeach, ook nog op culturele tour? Dat is goed mogelijk! Er zijn op Kreta een groot aantal mogelijkheden om leuke excursies te maken naar bezienswaardigheden of gewoon lekker te shoppen. We zetten ze hier voor je op een rijtje:

1. Kerken

Vlak bij de haven aan de westzijde staat een kerk dat gedeeltelijk in de rotsen is gebouwd. Deze unieke kerk heet Agia Paraskevi. Dichter bij het centrum staat een kruisbasiliekkerk. Deze kerk is gewijd aan twee heiligen: Sint Joris en Sint Nicolaas. Door deze twee heiligen heeft de kerk twee ingangen.

2. Openlucht museum Lychnostatis

Even ten westen van Chersonissos ligt het openluchtmuseum Lychnostatis. In dit museum wordt spullen getoond die het traditionele en culturele leven van Kreta weerspiegelen. Ook wordt er werk van volkskunstenaars tentoongesteld. Je kan er een pottenbakkerij zien, een windmolen en een traditionele wijnpers. Ook zijn er oude werktuigen tentoongesteld. De openingstijden zijn van 9.00 – 14.00 uur. Het museum is op zaterdag gesloten.

3. Aqua World Aquarium

Aan de westkant van Chersonissos vind je het Aquaworld Aquarium. In dit aquarium zijn vel soorten vissen en reptielen te zien. Het museum is in het hoogseizoen van 10.00 – 18.00 uur geopend.

4. DINO park

Op Kreta is recent een dinosauruspark geopend. Het is een park gericht op kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Je loopt tussen dinosaurussen en er zijn tal van creatieve dingen te doen. Ook kan je een 3D en 7D films over dino’s bekijken. Uitleg is in het engels.

5. Samariakloof

Op Kreta is de grootste natuurlijke kloof (ca. 18 kilometer) van Europa. Deze kloof is uitgeroepen tot het mooiste nationale park van Europa. Het is een mooie, maar warme wandeling door een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Doe wel je wandelschoenen aan en neem een flesje water en wat te eten mee. Na de wandeling kan je met een boot varen naar het dorpje Chora Skafion.

6. Boottocht naar Spinalonga

Met de bus rij je naar de schilderachtige haven van Agios Nikolaos. Vanaf hierSpinalonga Bezienswaardigheden Kreta stap je op de boot en vaar je door de golf van Mirabello naar het eiland Spinalonga. Spinalonga is een klein eiland, waarop in 1579 de Venetianen een groot fort hebben gebouwd, ter bescherming tegen de Turken. Echter, in 1715 namen de Turken het eiland alsnog in en hielden het tot 1903 bezet. Daarna besloot de Griekse regering er een kolonie voor de leprozen te stichten, die hier uiteindelijk 50 jaar geleefd hebben.

Na het bezoek aan Spinalonga vaart de boot naar het Kolokita eiland. In deze baai daar kan je lekker zonnen, snorkelen, zwemmen en heerlijk relaxen in een schitterende omgeving.

7. Gramvousa

Het pirateneiland Gramvousa ligt aan de uiterste westkust van Kreta. Een prachtige boottocht naar dit eiland is een leuke excursie voor iedereen. Een aantal bezienswaardigheden worden gecombineerd met zon, zee en strand. Na een uurtje varen werpt de kapitein het anker uit voor het grootste pirateneiland Gramvousa. Hier kunt u het Venetiaanse fort bezoeken dat gebouwd is op het hoogste punt van het eiland.

8. Shoppen in Heraklion

Chersonissos is geen echte winkelstad, maar je vindt er leuke winkeltjes met souvenirs en (namaak) merkartikelen. Een half uur rijden van Chersonissos ligt Heraklion. Hier kun je wel goed shoppen. De twee populairste winkelstraten in Heraklion zijn Daedalus en Dikaiosinis.

VakantieStarBeach.nl - © 2024