• Reisgids over Star Beach in Kreta
  • De leukste reistips
Chersonissos beach

Chersonissos

Over Chersonissos 

Chersonissos is een stadje in het noordoosten van het Griekse Kreta. De plaats ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van Iraklion en ongeveer veertig kilometer ten westen van Agios Nikolaos. Chersonissos betekent schiereiland in het Grieks. Chersonissos heeft niet zoveel inwoners, maar in de zomer zijn dat er flink wat meer. Dan wordt de plaats bezocht door heel veel toeristen.

Kreta behoorde tot het Romeinse rijk en nam daar een Chersonissos belangrijke functie in als haven. Gedurende de Venetiaanse en de Turkse overheersing was Chersonissos een onbeduidend vissersplaatsje met weinig inwoners. Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw is Chersonissos uitgegroeid tot een belangrijk toeristencentrum van Kreta

De Bar street van Chersonissos

Chersonissos staat bekend als hét feestparadijs op Kreta. Het is een badplaats vol met hotels, appartementen, winkeltjes, eethuisjes en discotheken. Het lange smalle zandstrand van Chersonissos trekt elk jaar duizenden feestgangers en vakantievierders aan. Dat zorgt ervoor dat de zomers bol staan van gezelligheid, zomervibes en hippe feesten. ‘s-Nachts wordt Chersonissos omgetoverd tot één van de meest populaire feestbestemmingen van Europa.

Chersonissos bestaat uit 2 delen. Achter het haventje bevindt zich het meer toeristische en uitgaansdeel van het stadje. De belangrijkste straat heeft tientallen bars en discotheken, (souvenir)winkeltjes en eettentjes. Er komen heel veel Nederlandse toeristen. De namen van de winkels, bars, disco’s en eettenten hebben Nederlandse namen.

Wat verder omhoog in de bergen ligt het oude gedeelte van Chersonissos. Dit gedeelte is weliswaar ook toeristisch, maar is beduidend rustiger. Zoals in de toeristische gedeelten van Kreta gebruikelijk is, leeft de plaatselijke bevolking behalve van het toerisme ook van de landbouw. In het najaar, wanneer de meeste toeristen vertrokken zijn, werken veel mensen die in de toeristenbranche werkzaam zijn in de landbouw, voornamelijk in de olijvenoogst.

VakantieStarBeach.nl - © 2024